Angry Birds Hetek - EASZ Exclusive - Angry Birds Epic

2015/08/08. - írta: EASZ

Eredeti megjelenés: 2015. 02. 21.

Utólag is, itt van az Angry Birds Hetek egyetlen Exclusive-ba érő játéka: Angry Birds Epic. Mindjárt leírom, hogy miért ez lett (számomra) a legjobb AB játék, de előtte egy félig-meddig szubjektív történelem óra…

Angry Birds: The Eggs of Truth

Az Angry Birds sorozat újra veszélybe került – mivelhogy az AB Go! ugyan jó játék volt, de nem kimagasló. Ellenben a Toons sikeres volt ekkoriban, szóval volt bennem egy olyan gondolat, hogy új játékokat nem igazán fognak csinálni – legfeljebb a filmhez. Ehhez képest februárban már ott voltunk, hogy jön/félig kész van az Epic. Erről majd mindjárt írók. Sajnos azonban volt egy kis gond. 2014 egyik legvárandósabb címe a South Park: The Stick Of Truth ebben az időben jelent meg, a játék pedig ennek egy butított verziónak tűnt. Ezt én is elkönyveltem, így én semmit nem vártam tőle – míg nem láttam ZackScottGames-nél.

Itt térek vissza arra, hogy a Rovio egy érdekes dolgot csinált: egy afféle alfa/béta teszt, de csak pár országban volt elérhető: Kanada, Ausztrália, Új-Zéland. ZackScott-hoz már korábban fel voltam iratozva, így érdeklődve kattintottam rá – és behúzott. Végignéztem az egészet, viszont ezzel nekem nem volt semmi fordulat. Ellenben egy hatalmas élményt kaptam.

Alapfelállás? Nem teljes mértékben…

Történetünk egy klasszikus AB játékhoz hasonlít: jönnek a malacok, elrabolják a tojásokat (nem hármat, hanem ötöt) a madarak pedig megpróbálják visszaszerezni. Viszont nem a klasszikus értelemben indulnak el. Egy középkori RPG elemekben támogatott játékot kapunk. A körökre osztott játékmenet nagyon jól szuperál itt: vagy támadunk, vagy a másodlagos képességet használjuk. Előbbi egyértelmű, egy kis csavarral: van egy Csili, ami ha teletöltődik (mind a mi támadásainkkal, mind az ellenség támadásainak számít – ezekkel növekszik a méter) akkor felhasználhatjuk. Utóbbi pedig a sapkától függ, hogy mit tud csinálni.

A történetben körbeutazzuk Piggy Island-ot, hogy visszaszerezzük a tojásainkat, közben érdekes dolgok történnek velünk – de ezeket nem lövöm le, érthető módon – és a többi madarakkal is találkozunk.

Képességek - a düh kezelés nem tartozik ide…

Alap szereplőnk Red: ő egy klasszikus lovag, aki nagy sebzést alkalmazz (minden sapkának máshogy van felosztva a mértéke), és elsősorban pajzsot tud csinálni. Hozzá csatlakozik Chuck: ő egy varázsló, akinek gyenge a támadása, de az utó hatásai erősek. A másik lehetősége pedig már változatos: gyógyít, pajzsot ad, erősítést ad. A harmadik Matilda: egy orvos. Támadása nem erős, de ő elsősorban tényleg gyógyítani tud. Negyedik Bomb: egy afféle kalóz színdarabban van. Erős támadás, erős mellékes lehetőségekkel. Végül pedig itt vannak a Kékek: róluk pedig nem tudom, milyen jelmezt vesznek fel. Szintén igaz, ami Bomb-ra is.

Azonban itt van még a Csili is: Red egy nagy támadást ad a legtöbb életerőt viselő malacnak, Chuck három támadást ad le – nem ő egyedűl, hanem a másik két madár is – Matilda gyógyít, és minden negatív mellékhatást hatástalanít. Bomb pedig beugrik a többiekhez, és mindenkinek ugyanannyira erős támadást ad le. A kékek pedig kiugranak, egyik malacnak nagy támadást ad le, egy másiknak pedig – de lehet ugyanannak – „elaltatja”.

Összesen csak három madarat vihetünk, szóval bölcsen kel dönteni: nem mindig a legkönnyebb felállás a legjobb.

Minden más

A zenék frenetikusak, bár csak kevés van. Az események fantasztikusak – most a kínai újév van terítéken. A hangeffektek jók, de idegesítőek lehetnek később. Van multi is, de még lehet csiszolni rajta.

Verdikt:

Összegzésként: Minden idők legjobb Angry Birds játéka. Minden egyezik benne, és nem szemét a mikro tranzakció. 2014 legjobb mobiljátéka, de nálam még az év játékát is megkapja! Ez csak magánvélemény, de szerintem az SP:TSoT nélkül nem jött volna létre ez a cím.

Köszönöm szépen a figyelmet! Hamarosan találkozunk, addig is: Viszlát, legközelebb! :D

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://easzjatekzona.blog.hu/api/trackback/id/tr247692422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása