EASZ Játékzóna 001. - Pokoli Szomszédok 2 Vakáción

2015/06/16. - írta: EASZ

Eredeti megjelenés: 2013. 07. 11.

A JoWooD egyik legsikeresebb játéksorozat második része, amit szerintem pár változtatás után sokkal jobb is lehetett volna.

2004-ben jelent meg Európában 2006-ban pedig Észak-Amerikában. A műfaját elég nehéz beazonosítani, ugyanis egyben szimulátor, stratégia és menedzser. Mivel mindenhol stratégia van kiírva, ezért maradjunk ennyiben.

 

 

 

Mr. Rottweiler-nek (magyarul Pőcsik úr) elmegy nyaralni mert szüksége van a pihenésre és nem utolsó sorban Woody elöl elmenekülni (utóbbit mi irányítjuk). Azonban arra nem számított, hogy a valóság show stábja és Woody is csatlakozik a világ körüli útra (ami nem igaz ugyanis csak Kína, India és Mexikó-ba mennek).

 

eleinte könnyű a dolgunk hiszen csak Pőcsik úrtól kell menekülni, hogy ne kapjon el, ugyanis ha ez bekövetkezne akkor elveszítünk egy életet (ráadásul ezt a tv is adja). Ha ez már háromszor bekövetkezik akkor game over és kezdhetjük előröl az egészet. Nos ez okos ötlet mert az első részben elég volt egyszer elverni minket és máris vége a pályának. Szintén dicséret az, hogy a pályák nem ugyanúgy néznek ki csak más tárgyakkal, továbbá az is pozitívum, hogy több személy is található például a szomszéd szerelme Olga és kisfia (neki nincs neve) valamint egyéb egy pályán "vendégek".

 

Mint említettem az elején nem kell félnünk, de amikor újra a hajón leszünk megérkezik a drága anyuka. A játék ugyan könnyít abban, hogy már ad rejtekhelyeket, de a Mexikói részig nem nagyon kell alkalmazni.

 

További pozitívumok a játék zenei listája. Végre nem kell ugyanazt a két számot hallgatni megállás nélkül, hanem minden témakörben hozzá hasonló zenéket kapunk. A viccek nagyon jók és nem ismétlődnek. A grafika tűrhető, viszont a játékhoz illik. A kezelhetőség pofon egyszerű - mindent az egérrel kell csinálni.

 

 

 

Természetesen itt is vannak hibák. Egyrészt a beállításoknál nem tudunk nagyon sokat változtatni. Csak a hangerőt, a "csicsákat", illetve azt, hogy újra szeretnéd-e kezdeni. Aztán a pályák: a viccek habár jók, de óriási hiba azt, hogy mi nem szabadkozhatunk a kreativitásunkra, hogy csak oda szabad azt az elemet helyezni.A zene mindig ismétlődik, de a Mexikói rész a legrosszabb. Már alapból nekem nem tetszett, főleg úgy, hogy sok időt kellet eltölteni - leginkább azért mert ott már nehezebb bárhova menni, ugyanis a legfőbb helyeken mindig ott volt az egyik ellenség. És bevallom itt vesztettem el az egyik életemet először. Ehhez képest az utolsó sokkal egyszerűbb, csak sokat kell várni ahhoz, hogy a használati tárgyakat megszerezzem.

 

Egy mondatban összefoglalva: A játék jó, de van néhány hibája. Viszlát, legközelebb. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://easzjatekzona.blog.hu/api/trackback/id/tr737548096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása