EASZ JátékZóna 013. - Sensible Soccer

2015/08/05. - írta: EASZ

Eredeti megjelenés: 2014. 08. 11.

A játék, amit most mutatok be, egyszerűen kezelhető, de szórakoztató!

Tudom, már régóta kellet volna jelentkeznem vele, de higgyétek el: ez a tizenharmadik kritikám! És nem vagyok babonás, szóval…

 

-          Kis türelmet kérünk! –

 

Elnézést az előbbiekért! A Sensible Soocert 1992-ben adta ki a Sensible Software.

 

 

 

Motor: Nos, nem igazán tudok róla mit mondani. Vannak furcsaságai, de összegezésként elmegy.

 

Játékélmény: Na, itt már nyugodtan, hosszan beszélhetünk! Noha nem a legszebb – szerintem már a maga idejében sem volt szép – de élvezetes volt. Tetézi továbbá azt is, hogy igazából öt gombot kellett használni. A nyilakat a játékosok mozgatásához, és az space-t a passzoláshoz, lövéshez és gáncsoláshoz. Nem olyan bonyolult, mint a Fifa, de összetettebb, mint a már korábban bemutatott Football. Bár nem a legtökéletesebb az irányítás. Biztos, hogy Joystick-kal sokkal jobb lenne, de én oldalra lőni, vagy passzolni még nem tudtam sohasem.

 

Történet: Nincs. Nem is kel egy ilyen játékba.

 

Párbeszédek: Úgy tudom, hogy alapból nincs benne kommentátor, szóval nem térek erre ki külön sem.

 

Pályadizájn: Most remélem, mindenki tud készíteni egy focipályát, elszúrni nem nagyon lehet ezt – ugye?

 

 

Mesterséges Intelligencia: Egész jó, bár néha tudnak hatalmas hibákat elvéteni. A kapusok néha sok mindent kivédenek, de okozhat nevetséges helyzeteket is. Sokszor csak nézik a mellettük elhaladó labdát, ami így vagy kimarad, vagy gól lesz. Az utóbbi úgy 70%-ban történik meg…

Világdizájn: Ez egy felülnézetes 2D-s játék, ahol nem láttunk rajongókat, illetve táblákat. Ezeket a Sensible World Of Soccer-ben pótolták.

 

Grafika: Mint ahogy már írtam, nem valami eget rengető, de okozhat meglepetéseket. A pálya állapota néha jól néz ki, de egyébként nem valami nagyszám.

 

Zene: Lehet, hogy van alatta, de én sosem tudtam meghallani a zenéket. Úgyhogy ez az én hibám, nem a játéké.

 

Összegezésként: Bátran ajánlom mindenkinek a programot, ingyen le lehet tölteni.

 

Jövő héten elindul az EASZ F Games, ami szintén egy tavalyi címmel fog megint kezdődni. Ezen felől megnyílt egy második blog is, ahova mindenfélét fogok kirakni, legyen az, hogy az elsődlegesen megjelent egy új kritika, vagy valami, ami a fejembe került, és nem ide írnám le, mert nem ide tartozik. (itt van a linkje: http://www.pcguru.hu/blog/EASZ). Augusztus végén a Stronghold kerül terítékre, illetve hamarosan elindul az első „hetek” maraton.

 

 

Addig is: Viszlát, legközelebb! :D

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://easzjatekzona.blog.hu/api/trackback/id/tr347684224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása