EASZ Játékzóna 003. - 102 Dalmatians Puppies To The Rescue

2015/06/16. - írta: EASZ

Eredeti megjelenés: 2013. 08. 02.

A játék, amely egyszerű, vannak benne jó viccek, továbbá érdekes is. Csak mai szemmel sok benne a grafikai hiba.

 

Hagyjuk ott ideiglenesen a JoWooD-os játékokat, evezünk más vizekre. A Disney Interactive játéka, amit az Eidos adott ki PC-re, Sony Playstaion-re, valamint a Sega Dreamcast-ra. Most a felsoroltak közül az elsővel szeretnék foglalkozni. Ugyanakkor nagyon látszódik a játékon, hogy elsősorban a konzolokra készültek és a PC-re igazából átvetették ugyanazt a játékmenetet. Hogy ez baj, vagy nem azt mindenki döntse el magától, de az bizonyos, hogy én az előbbi rétegbe tartozok.

 

 

 

 

A játék története az, hogy Cruella-nak (magyarul Szörnyella - de maradjunk az eredeti verziónál) van egy nem éppen sikeres játékcége. Hogy mit kezd, a kis dalmatákkal ne kérdezzétek, mert nem nagyon figyeltem az egész sztorira. Ennek két oka van: egyrészt kiskoromban még nem volt nagy az angoltudásom, most meg engem nem nagyon érdekel, hiszen e nélkül is lehet játszani. A két irányítható karakterünkön (Oddball és Domino) természetesen mindegyik testvérüket elrabolják, szüleik (Dottie, Dipstick) pedig arra kérik, hogy maradjanak otthon. Természetesen ez nem fog megtörténni és életük legnagyobb kalandjába vágnak neki.

 

 

Valljuk be nem valami nagy sztori, de ez fog minket a legkevésbé lekötni. A játék műfaja élő-akció. A feladat adott: Van tizenhat rendes pálya, valamint négy boss pálya ahol Cruella-val kel megküzdenünk. A játék ellenfelei maga a játékok. De nem kell aggódni, ugyanis ezek a gépezetek nagyon úgy tűnik nem életveszélyesek. A kutyánknak van alapból valamennyi életünk, amit egy kutyafej (!) Megevése után növelhetünk. Továbbá van ezen belül négy élet, amik ha elfogynak egy egész élet odavész. Ezeket lehet mindenféle étellel visszaállítani (Hamburger, Hot-dog, Pizza). Ezeket akkor érdemes megenni, ha nem a maxon van az életcsík (ami egy mancs). Továbbá feladatokat kell teljesíteni, egy adott pályán 6 kutyát kiszabadítani, 100 csontot elérni és eljutni a pálya végére, ami egy 102-es jel. Természetesen mindig telerak ellenségekkel legtöbb esetben játékokat, amik olyan könnyen le lehet győzni - rá kell ugatni, vagy gurulni - illetve van Jasper, Horace, LePelt trió, akiknek annyi az agy kapacitása, mint a játékoknak. Nem akarok le spoiler-ezni jeleneteket, úgyhogy keressétek meg a barátotokon ezeket a jeleneteket - a Google-on.

 

 

 

 

A játék még annyiban pozitív, hogy minden pályán, minijátékon (amit egy boss pálya után kapunk) és a Sticker-nél is (ide kapunk matricákat, ha teljesítjük a feladatokat) külön zene szól - nem úgy mint az eddig bemutatottaknál. A játék ott kezd idegesíteni, hogy a dalok egymás után ismétlődnek, amit az elején még nem jelent gondod, viszont ha elakadtál, akkor ez már annyira nem jó. Továbbá azokról a hibákról sem szabad megfeledkezni, hogyha legyőzöl egy játékot, akkor ezt adja ki (ha jól hallottam): "Get it Wrong". Ez az elején vicces, de egyfolytában ezt kell hallanod, akkor már idegesítő. És most jön a grafikai hibák. Az addig oké, hogy 2000-ben ezek az állatok, játékok, emberek nem néznek ki jól. De könyörgök néha meg lehet látni az egész pályát, minden nélkül (ez a labirintus pályánál lehet a legjobban látni) vannak, testek ahol simán át tudd menni bármi. Viszont most ezek a hibák nem rontották el a játékélményt.

 

 

Egy mondatban összefoglalva: A játék apróbb javításokkal, egy mai szemmel is elfogadható játék - persze ha nem vagy az a játékos, aki a szép megjelenést várja el mindentől. Viszlát, legközelebb. :D

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://easzjatekzona.blog.hu/api/trackback/id/tr727549290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása